Hoe ga je stralend het nieuwe jaar in met je partner?

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Wat zorgt er voor dat jij straalt?

Wat een leuke jurk heb je aan! Dat heb je goed gedaan! Zo’n complimentje geeft je een goed gevoel. Je gaat rechter op lopen, je begint te lachen en voelt je beter.

Complimenten geven het gevoel van zelfwaardering en benadrukken wat goed gaat. De uitspraak ‘wat je aandacht geeft groeit’ past daar zo mooi bij. Dat gun je iedereen!

Hoe geef je elkaar een compliment?

In je omgeving heb je vast mensen die het complimenten geven als een tweede natuur doen.  Je staat er naast en denkt; dat had ik ook wel kunnen zeggen! Wil je het complimenten geven meer eigen maken dan kun je beginnen met het elke dag uitdelen van een aantal complimenten aan de mensen om je heen. Een compliment is concreet en gaat over een eigenschap of actie van een persoon. Vertel ook waarom je het waardeert en wat het met jou doet. Dat maakt een compliment gemeend en oprecht.

Een compliment ontvangen

Een compliment geven kan dan lastig zijn, het ontvangen van een compliment kan net zo moeilijk zijn. Want hoe ontvang je nu een compliment waar een ander moeite voor doet? De belangrijkste dingen zijn luister met aandacht naar het compliment, zeg dank je wel en geniet van het moment!

Zo laat ik jullie stralen

Complimenten gebruik ik graag tijdens het fotograferen. Ik maak complimenten maar nog liever laat ik jullie elkaar complimenten geven. Jullie kennen elkaar en weten die complimenten te geven waar de ander van gaat stralen. En dit stralen leg ik vast, beter kan niet!

Dus wil je elkaar ook laten stralen geef mij een berichtje en samen zorgen we er voor dat jullie stralend het nieuwe jaar in gaan!