Wat waardeer je in elkaar?

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Waarin waardeer je elkaar?

Waardering is een prachtig gevoel wat je graag ervaart, in je werk, in je relatie en ook met familie. Een paar weken geleden mocht ik de familie Verrijzer fotograferen. Wat een heerlijke familie! Nuchter, gezellig, warm en met waardering voor elkaar. Benoemen wat je nu precies waardeert in elkaar doe je misschien niet dagelijks maar het geeft wel zo’n mooie reactie! Vandaar dat ik deze vraag graag stel. Wat waardeer je in elkaar?

Laatjes van het geheugen openen

Voorafgaand aan een fotoshoot stuur ik een lijstje met vragen. Zodat je even kunt nadenken over wat ik zou kunnen vragen. Ik zeg altijd maar, even de laatjes van het geheugen openen. Dingen die je adhoc misschien niet zo kan zeggen maar als je er even over nadenkt komt er van alles weer terug in je geheugen. Als ik dan die vraag stel dan komen de meest mooie verhalen en anekdotes.Vragen die ik kan stellen zijn vragen zijn bijvoorbeeld wanneer je elkaar voor het eerst hebt ontmoet, wat is de leukste vakantie geweest, wat heeft je doen vallen voor de ander, welke karaktereigenschappen vindt je mooi van de ander.  Omdat je er al over na hebt kunnen denken kun elkaar veel preciezer vertellen wat je in elkaar waardeert en is de reactie echt. Daar ga ik voor!

Dagelijkse hoeveelheid waardering

Net zei ik al dat je het misschien niet dagelijks doet, je waardering uitspreken. Maar denk er eens over na, hoe fijn is het om te zeggen wat je fijn vindt van de ander. Welke kleine dingen je graag ziet van de ander of wat de ander doet waar jij vrolijker van wordt. Ze zeggen dat wat je aandacht geeft groeit. Waarom niet beginnen met positieve dingen. Daar kun je niet genoeg van krijgen. Wil je ook graag je dierbaren die waardering geven en wil je het bezegelen met een prachtige vergroting. Tot 14 februari kun je bij mij een fotoshoot van een half uur boeken en dan krijg je er een prachtige vergroting van 30×45 cm bij, kun je blijven genieten van elkaar. Stuur mij een berichtje en we maken een afspraak.