Opa en oma in het zonnetje zetten

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Met familie op de foto

jubileum

Het was zover! De familie Smit uit Langedijk had een feestje want vader en moeder waren 50 jaar getrouwd. Een feestje wat gevierd moest worden. Daar hoort natuurlijk een cadeau bij. Er zijn zoveel verschillende soorten cadeaus die je kunt geven. Maar welke past nu bij zo’n mooie mijlpaal?

Lastig

Merken jullie het ook ? Hoe ouder je ouders des te lastiger het is om te bedenken waarmee je ze kunt verblijden? Dochter Mieke wist gelukkig wel wat ze haar ouders kon geven. Een foto voor aan de muur of in hun geval op een prominente plaats in de huiskamer.

De hele familie

In eerste instantie hadden ze bedacht om alle kinderen en kleinkinderen vast te leggen. Al gauw werden er data overlegd en werd het tijdstip vastgesteld. Maar hoe dichter we bij de datum kwamen, hoe meer ze het idee hadden….Met opa en oma is het beeld pas compleet. Dus in plaats van een foto te geven, gaven ze een mooie fotoshoot. Waarbij opa en oma een prominente rol hadden. De hele familie compleet.

De fotoshoot

Op de ochtend zelf hadden we afgesproken op het parkeer terrein van Hargen aan zee. Een heerlijk strand waar het nu nog rustig was en bewolkt door het vroege tijdstip. Doordat ik veel vragen stel en opdrachten geef vlogen de snedige antwoorden en vrolijke schaterlachen als snel door de lucht. Wat zag ik iedereen genieten van het moment.

In het zonnetje

Nadat we bij het duin waren begonnen, liepen we langzamerhand het strand op en brak zelf nog het zonnetje door toen oma een heerlijke knuffel kreeg van alle dames van de familie. Hoe heerlijk kun je de zondagochtend doorbrengen! En wat een heerlijkheid dat ze nog zo lang kunnen nagenieten nu deze foto een mooie plek heeft gekregen in het album wat ze bij de fotoshoot hebben gekregen. Wil je meer weten wat ik te bieden heb dan kun je kijken op mijn pagina dit bied ik of neem contact met me op om jouw eigen ouders te verrassen met zo’n heerlijk moment! Wil je weten wat het kost? Kijk op mijn prijslijst. Op mijn instagram en facebook kun je meer foto’s van mij vinden.

Wie gun jij even ontspannen genieten?

saskia van Tooren winactie, zo werk ik

Ontspannen genieten! win een fotoshoot op een buitenlocatie

voorbij

De vakantie is voorbij en het gewone ritme is weer van start gegaan. De wekker gaat elke ochtend weer af en ook het verenigingsleven doet een beroep op je conditie of andere talenten.

Of heb je misschien helemaal (nog) geen vakantie gehad, om wat voor reden ook. Dan zul je er waarschijnlijk wel aan toe zijn om de beentjes even omhoog te leggen en even heerlijk te genieten.

genieten

Hoe ziet dat genieten er dan uit? Ga je lekker in de tuin met de benen omhoog of doe je liever iets actiefs?

Even niets hoeven en gewoonweg genieten van wat er op je pad komt. Hoe lekker is dat! Zeker als je dat met iemand samen kunt doen, met je gezin of familie.

samen

Als fotograaf vind ik het heerlijk om dat moment samen te benadrukken. Dat wat jullie hebben en delen is van jullie alleen. Hoe fijn is dat om dat als herinnering aan de wand te hebben. Doordat ik jullie opdrachten geef en vragen stel geniet je van elkaar en ben je niet bezig met mij als fotograaf. Daardoor kun je ontspannen en genieten van het moment.

gunnen

Helaas is ontspanning misschien voor mensen in je omgeving, op dit moment, niet weggelegd. Hoe fijn is het om diegene wel een moment van genieten te gunnen waarbij ze even niet hoeven na te denken wat er om zich heen afspeelt. Gun een ander ontspannen genieten, win een fotoshoot.

winnen

Geef onder deze winactie op mijn facebook pagina, aan wie jij het gunt zich even te ontspannen en te genieten van elkaar. De laatste donderdag van de maand maak ik bekend wie de fotoshoot op een buitenlocatie wint. Daarbij ontvangt hij of zij ook 1 digitaal fotobestand naar keuze.

kleine letters

De fotoshoot is niet overdraagbaar op andere personen. De shoot is maximaal voor maximaal 4 personen. Je kunt de fotoshoot niet inwisselen voor geld De buitenlocatie bevindt zich binnen een straal van 10 km van Broek op Langedijk. Foto’s worden gebruikt voor social media en promotie doeleinden.

ontspannen genieten van elkaar door elkaar te vertellen wat je graag nog samen zo willen doen

Genieten van elkaar tussen de bloesem

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Wat kan een mens blij worden van een seizoen! De lente is in volle gang en met het zonnetje dat prikt voelt het zelfs af en toe al een beetje als zomer.

Genieten van het seizoen is zo fijn, net zoals genieten van elkaar. Wat is nu beter als de combinatie; genieten van het seizoen en elkaar. Even tijd voor je partner en, in dit geval, de lente!

Nu had ik het genoegen om Renske en Sander voor mijn lens te krijgen. Door hun vragen te stellen en opdrachtjes te geven hadden zij even lekker tijd voor elkaar, zonder de de drukte van hun gezellige gezin. Meer over hoe ik te werk ga vind je op mijn pagina kijk mee.

Wat een genot om hun reacties te horen en genieten van het feit dat ik dat mag vastleggen in een mooie herinnering. Zo’n herinnering die je aan de wand hangt en nog lang van kan genieten. Wil je ook zo’n heerlijk moment met zijn tweeën of misschien wel met het hele gezin? Kijk dan wat ik heb te bieden of neem contact met mij op zodat we een afspraak kunnen maken.

Samen een heerlijke tijd doorbrengen, met elkaar, daar zorg ik voor! Meer foto’s zien kijk bij mijn foto’s of volg mij op instagram. Op facebook kun je meedoen aan winacties dus hou die in de gaten.

Duw elkaar met alle liefde opzij!

saskia van Tooren Geen categorie

Wie is het sterkste?

Kinderen vinden het heerlijk om zichzelf te vergelijken met andere kinderen, hun broers en zussen. Op de vraag wie is de sterkste? Krijg je vaak meerdere kinderen die zeggen:’ik!’. Ik laat ze graag voor de camera aan elkaar bewijzen wie het sterkste is. Mooie beelden levert dat op. Volwassenen bewijzen zich net zo graag. Als je nu kijkt naar je partner, is hij dan het sterkste? Of ben jij dat? Kun je winnen van hem als jullie stoeien of moet je meestal het onderspit delven?

Stoeien met liefde

Stoeien is een heerlijk tijdverdrijf en ook een moment van echte reacties. Reacties die niet per se de mooiste lach op leveren maar wel prachtige fotomomenten. Daarom gebruik ik graag het duw spel. De opdracht die geef is: duw elkaar met alle liefde die je hebt opzij. Wat heerlijk om te zien wat er dan gebeurt. Geniet ook mee en natuurlijk stuur je mij een berichtje voor een afspraak om ook zo’n moment te creëren voor jou en jouw dierbaren!

Wat zijn jullie mooiste momenten?

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Sta jij er bij stil?

Denk je vaak aan momenten uit het verleden terug?  Herinneringen die op je netvlies staan gegrift en waar je met weemoed, blijdschap en/of met een lach op je gezicht aan terugdenkt. Welk moment geeft het fijnste gevoel, wordt je warm van binnen? Is het die mooie vakantie of die blunder die jou is overkomen en waar je nu nog heerlijk om kunt lachen of is het dat mooie plekje waar je met veel plezier tijd hebt doorgebracht. Herinneringen om bij stil te staan en van te genieten. Maar doe jij dat ook?!

Herleef je mooie momenten

Tijdens een fotoshoot maak ik ook gebruik van dit soort vragen. Mooie momenten zijn er om te koesteren, om van te genieten. Door je deze vraag te stellen herleef je het moment en komen de echte emoties naar boven. Emoties die er mogen zijn en die prachtige beelden opleveren waar je met veel plezier aan terug denkt als ze bij jou aan de wand hangen.

Dus twijfel niet en herleef ook jouw mooie momenten! Stuur mij een berichtje en we maken een afspraak.

 

Wat zijn jouw toekomstdromen?

saskia van Tooren Geen categorie

In het moment

De waan van de dag kan er voor zorgen dat je dagen voorbij vliegen en er, voor je het weet, alweer een week voorbij is. Heb je dan het gevoel dat je in het moment hebt gestaan, hebt genoten van die momenten die er toe doen? Of zorgde diezelfde waan er voor dat je het zag maar niet voelde. Hoe herkenbaar is dit voor je? Het zou zo fijn zijn als je nog wat meer in het moment gaat zitten waardoor je de  nog meer de waarde kan voelen van een mooi moment, je nog meer deelgenoot wordt in plaats van toeschouwer.

Vooruit kijken

Hoe doe je dat dan? Hoe zorg je er voor dat je deelgenoot wordt, steractrice van je eigen levensfilm? Sta gewoon eens stil! letterlijk en figuurlijk. Sta stil bij je spelende kinderen. Bij die mooie zonsopgang of zonsondergang. Of bij dat verhaal wat je lief je vertelt. Sta stil bij wat je hebt, waar geniet jij van? Waar wordt jij gelukkig van? Doe het nu en wacht niet tot morgen!

Mag je dan helemaal niet meer vooruitkijken of terugkijken?

Toekomst

Natuurlijk wel, koester die mooie herinneringen die jullie hebben, ze zijn belangrijk. Ook het vooruitkijken en dromen wat de toekomst jullie brengt is waardevol. Daarom stel ik deze vraag ook graag. Waar zie je je staan over vijf jaar? Vertel het elkaar, het levert zulke mooie momenten op. Momenten die ik mag vastleggen. Jouw moment wil ik ook graag vastleggen. Stuur mij een berichtje en we maken een afspraak.

Wat voel jij?

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Gevoelig

Ken je dat moment dat iemand je uit het niets in je taille vastgrijpt en dat je 3 meter de lucht in vliegt? Omdat je én schrikt, én/of omdat het kietelt? Kun je tegen kietelen? Ik bijvoorbeeld wel in mijn zij maar als je mijn voeten wil kietelen of mijn knieën vastpakt dan lig ik zo op de grond en kerm ik genade. Ben jij gevoelig voor kietelen of heb je stalen zenuwen en ben je niet zo gevoelig voor het kietelen van een ander.

Aanraking

Dat een aanraking je en zoveel plezier maar ook zoveel onrust kan geven in je lijf, fantastisch! Meer aanrakingen hebben dat. Herken je die vederlichte aanrakingen dat het kippenvel gelijk op je armen staat? Of voel je die aanrakingen niet zo snel. Het ene deel van je lijf is ook veel gevoeliger dan het andere. Wist je dat vingers, voeten, tong en lippen de meest gevoelige onderdelen van je lichaam zijn doordat er zoveel zenuwuiteinden zitten?

Hilariteit

Tijdens een fotoshoot maak ik ook gebruik van aanrakingen, met je handen. Maar ook teken met je neus een figuur op de wang van een ander. Zie dan maar goed te voelen wat je partner tekent. Wat een plezier spat er dan vanaf en deze hilariteit leg ik vast . En dàt geeft dan weer een mooi moment om naar te kijken als de foto bij jou aan de wand hangt.

Stuur mij een berichtje en we zorgen dat jij ook zo’n fijn moment beleefd met je dierbaren!

Het beste moederdag cadeau, zonder moeite!

saskia van Tooren aanbieding, zo werk ik

Gemak

Elk jaar toch weer een cadeau verzorgen voor Moederdag. Wat ook nog origineel is en enthousiast wordt ontvangen. Ga er maar aan staan! De tijd is weer gekomen om iets te bedenken. Dit jaar geen gestress en geen gedoe! Ga voor gemak deze Moederdag en regel het cadeau tijdens eens wandeling!
Neem je kinderen, leuk aangekleed zondag mee naar het Geestmerambacht.
Loop naar het voormalig restaurant Paars, aan de noordkant en voila, je hebt het geregeld!

Ik ben daar namelijk om jullie kinderen in ontspannen sfeer en met kleine opdrachtjes en spelletjes op de foto te zetten. Geen gedoe met afspraak maken, kinderen die zenuwachtig worden van het idee. Nee, gewoon leuke dingen doen en ondertussen zorg ik voor die leuke foto die je kunt geven op moederdag. Het is een korte fotoshoot waarna je rustig verder kunt wandelen en kunt genieten wat de dag jullie brengt.  Wil je meer weten over hoe ik te werk ga? lees verder

Wat moet je regelen?

Helemaal niets hoef je te regelen. Wil je op de dag zelf beslissen of je komt? Prima!  Weet je nu al wel dat je wilt komen dan kun je het mij laten weten met een persoonlijk berichtje. Wil je weten welke zondagen en welke tijden ik er ben? Lees hier verder op mijn actie pagina

Na afloop

Na afloop krijg van mij een inlogcode  via de mail waarmee je de foto’s kunt bekijken. Zit er een leuke tussen? Ik heb allerlei soorten mogelijkheden om het om te zetten in een waardevolle herinnering voor Moederdag. Daar maak je haar blij me! Haar mooiste bezit vastgelegd op de gevoelige plaat.

 

 

Knuffel de knuffel

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Knuffel elkaar

Wat kan dat toch heerlijk voelen, een knuffel! De armen van een ander om je heen, je stevig tegen een ander aangedrukt voelen. Hoe lekker is dat! Dat gevoel van waardering niet in woorden, maar in daden. Daar groeit een mens van en laat je heerlijk thuiskomen. Wat voor knuffelmens ben jij?

Manieren van knuffelen

Iedereen heeft zijn eigen manier van knuffels geven. De één houdt van een stevige korte knuffel, terwijl de ander liever de hele dag door knuffelt. Kinderen zijn, voor mij, kampioen knuffels geven. Wat wordt ik warm van binnen op het moment als ik opeens twee armpjes om heen gedrukt voel worden en ik achter mij hoor: ‘mam, even een hele dikke knuffel’. Dat is niet alleen een heerlijk gevoel als ze klein zijn, ook als je kinderen tiener en volwassen zijn is een knuffel een heerlijk moment om van te genieten.

Knuffel de knuffel

In mijn fotografie vindt ik het een heerlijk moment om knuffels vast te leggen. Bij jonge kinderen is het doen van de hamburger een leuk knuffelspel. De kinderen worden opgetild door de ouders en de ouders drukken de ruggen van de kinderen tegen elkaar zodat er een hamburger ontstaat. Kinderen vinden dat een fantastisch moment. Maar ook volwassen kinderen kunnen hier van genieten. Dan noem ik het knuffel de knuffel. De ouders laat ik elkaar beetpakken en daarna geef ik de kinderen de opdracht om hun ouders knuffel te knuffelen. Wat een fijn moment is dat! Even weer die genegenheid uitstralen naar elkaar door zo’n lekkere, warme knuffel.

Wil je ook dat gevoel ervaren? Stuur een berichtje en we maken een afspraak.

 

Spring een gat in de lucht

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Spring een gat in de lucht

Wanneer spring jij een gat in de lucht? Van een mooie sportuitslag? Die prestatie die je hebt geleverd? Of juist van die mijlpaal die je kind heeft bereikt? Er zijn zoveel momenten dat je een gat in de lucht kunt springen. Maar doe je dat dan ook? Of blijft het bij die glimlach of dat schouderklopje?

Feestje bouwen

Bij een prestatie behalen hoort natuurlijk ook een beloning, een feestje. Als je dan zoveel jaar getrouwd bent dan heb je een beloning verdiend. Daarom kreeg ik deze familie voor de lens. Ze waren 40 jaar getrouwd en wilden dat graag vieren met een prachtige foto van het gehele gezin. Het weer was wat wisselvallig maar gelukkig kon het doorgaan. En kon het feest beginnen. In het nabijgelegen park hebben we de foto’s gemaakt en wat een feestje was het! De oudste kleinzoon moest een beetje ontdooien maar toen hij uiteindelijk door had dat hij mij heel goed kon helpen door steeds op een andere plek te gaan staan, kwam hij helemaal los.

Een gat in de lucht

Als ik een groep fotografeer geef ik graag opdrachten waarbij er wat gedaan moet worden. Hierdoor zijn mensen bezig met de opdracht en zie ik de meest mooie reacties ontstaan. Eén van de opdrachten die ik deze familie gaf was een gat in de lucht springen. De familie was enorm enthousiast en wat een mooie plaat heeft het opgeleverd, fantastisch! Zo’n foto wil jij toch ook aan de wand met jouw familie! Stuur mij een berichtje en we maken een afspraak voor jullie WAUW foto!

Wat is er veranderd?

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Wat is er veranderd?

Iedereen is zijn gehele leven onderhevig aan verandering. Verandering van lichaam, geest, leven, liefde, familie en ga zo maar door. Sommige veranderingen zijn drastisch en hebben grote gevolgen. Andere veranderingen gebeuren op miniscuul gebied. Maar niemand kan zeggen ik blijf hetzelfde dat is onmogelijk.

Verandering zien

Bepaalde veranderingen zijn pas zichtbaar na verloop van tijd. Denk aan een zwangerschap waarbij de buik langzaam groter en groter groeit maar nog langzamer is de verandering van het ouder worden. Vaak zie je pas dat je bent veranderd als je oude foto’s bekijkt en dan tot de ontdekking komt hoeveel je veranderd zonder het bijna door te hebben.

Verandering voelen

Tijdens het fotograferen voelen hoe de ander veranderd is. Met ogen dicht het gezicht voelen. Kun je aangeven wat er veranderd is? Wat is de grootste verandering? Wat is hetzelfde gebleven? Even stilstaan wat jullie samen hebben doorgemaakt, hoe het jou en je partner heeft gevormd. Even genieten van elkaar! Stilstaan bij jullie dat is wat ik doe. Jullie laten ervaren wat voor moois jullie hebben opgebouwd ondanks alle veranderingen. Maak een afspraak en ik geef jullie je moment!

Wat past bij jullie?

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Wat past bij jullie?

Meer dan 40 jaar getrouwd weet je wel wat bij je past. Fietsen, wandelen of toch liever op de stretcher in de zon? Spreek je het ook uit naar elkaar. Wat past bij jullie? Waar krijgen je energie van, wat maakt dat je elkaar met een veelzeggende blik aankijkt van. Dit is het wat we zoeken!

Verrassend

En toch kun je je partner na zoveel jaar  toch verrassen. Met jouw aandacht. Met jouw antwoorden op de vragen die ik stel. Vragen zoals wat vind je aantrekkelijk aan de ander? Wat waardeer ik in jou? Welke karaktertrek van jou zou ik graag willen hebben? Zoveel vragen die je elkaar niet dagelijks telt maar die er wel voor zorgen dat je partner verrast kan worden door wat jij zegt. Hoe heerlijk is dat!

Cadeautje

Hoe fijn is het om er achter te komen waar je man energie van krijgt? Wat je partner graag ziet bij jou of wat hij als mooiste, gezamenlijke herinnering heeft. Dit cadeautje wil je jezelf toch niet ontzeggen? Stuur mij een berichtje en we maken een afspraak.

Wat vind je leuk om te doen?

saskia van Tooren Geen categorie

Wat vind je leuk om te doen?

Op deze vraag kunnen de meeste mensen antwoord vinden. Iedereen heeft zijn hobby’s, sport en/of andere bezigheden die energie opleveren, waar je blij van wordt. Dat hoeven geen spannende dingen te zijn ook bank hangen of lekker stoeien met de huisdieren kun je al een leuke bezigheid wat je veel doet.

Gespreksstof

Tijdens het fotograferen van gezinnen, families en tieners komt e vraag; wat vind je leuk om te doen? dan ook regelmatig terug. Het geeft gespreksstof waardoor je nadenkt over wat je leuk vindt en dus niet bezig bent met de camera en dat vind ik nu leuk! Omdat je niet bezig bent met de camera, ontspan je en zie ik prachtige reacties die ik kan vastleggen.

 WAUW foto

Als je ontspannen bent laat je veel meer van je mooie ik zien en hoe waardevol is dat, die prachtige glimlach of juist die ontspannen blik waar je zo graag naar kijkt bij je partner, kind, vader of moeder. Dat levert dé WAUW foto op die je graag aan de wand wilt hebben. Stuur mij een berichtje en we maken een afspraak om jouw WAUW foto te maken.

Wat vind je mooi aan elkaar?

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Wat vind je mooi aan elkaar?

Wat je als pluspunt ziet  in een persoon is iets heel persoonlijks. Wat de één als kwaliteit ziet kan de ander helemaal niet zo ervaren. Zelf kun je misschien een hekel hebben aan je lach terwijl een ander helemaal in het katzwijm valt als  je hem laat zien. Dat jij iets mooi vindt aan ede ander, wat de ander niet deelt is natuurlijk helemaal niet zo verrassend want smaken verschillen nu eenmaal en vaak ben je veel strenger voor jezelf dan voor de ander.

Zeggen wat je mooi vindt aan elkaar

Maar zeg je ook wat je waardeert aan elkaar? Dat is een heel ander gebied. Door te benadrukken dat je iets mooi vindt aan de ander krijg je connectie met elkaar, groei je naar elkaar toe. Hoe vaak doe je dat? En wat is het effect dat je zegt dat de ander er zo leuk uit ziet, behulpzaam is of dat het fijn is dat hij klaarstaat voor jou? Bedenk zelf als iemand iets moois over je zegt dan groei je daar van, als mens!

Tijd nemen om iets moois te zeggen

Nu de tijd nog nemen om het ook te zeggen. Zeggen wat je mooi vindt van de ander, waar je blij van wordt, waar je graag naar kijkt. Tijdens een fotoshoot bij mij nemen we de tijd om aandacht aan elkaar te geven, complimentjes te geven. Even weer voelen wat je mooi aan elkaar vindt en wat je waardeert in elkaar. Dat moment leg ik vast zodat je nog lang kunt nagenieten van elkaars mooie kanten.

Valentijnsactie

Ik heb mijn valentijnsactie verlengd. Als je voor eind februari bij mij een fotoshoot boekt. Dan heb ik een speciale actie om jullie mooie kant nog meer te belichten. Een half uurs fotoshoot met een 30×45 cm polystyreen afdruk voor 150 euro. Wat wil je nog meer om al het mooie van jullie te laten stralen? Stuur mij een berichtje en we maken een afspraak.

Wat waardeer je in elkaar?

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Waarin waardeer je elkaar?

Waardering is een prachtig gevoel wat je graag ervaart, in je werk, in je relatie en ook met familie. Een paar weken geleden mocht ik de familie Verrijzer fotograferen. Wat een heerlijke familie! Nuchter, gezellig, warm en met waardering voor elkaar. Benoemen wat je nu precies waardeert in elkaar doe je misschien niet dagelijks maar het geeft wel zo’n mooie reactie! Vandaar dat ik deze vraag graag stel. Wat waardeer je in elkaar?

Laatjes van het geheugen openen

Voorafgaand aan een fotoshoot stuur ik een lijstje met vragen. Zodat je even kunt nadenken over wat ik zou kunnen vragen. Ik zeg altijd maar, even de laatjes van het geheugen openen. Dingen die je adhoc misschien niet zo kan zeggen maar als je er even over nadenkt komt er van alles weer terug in je geheugen. Als ik dan die vraag stel dan komen de meest mooie verhalen en anekdotes.Vragen die ik kan stellen zijn vragen zijn bijvoorbeeld wanneer je elkaar voor het eerst hebt ontmoet, wat is de leukste vakantie geweest, wat heeft je doen vallen voor de ander, welke karaktereigenschappen vindt je mooi van de ander.  Omdat je er al over na hebt kunnen denken kun elkaar veel preciezer vertellen wat je in elkaar waardeert en is de reactie echt. Daar ga ik voor!

Dagelijkse hoeveelheid waardering

Net zei ik al dat je het misschien niet dagelijks doet, je waardering uitspreken. Maar denk er eens over na, hoe fijn is het om te zeggen wat je fijn vindt van de ander. Welke kleine dingen je graag ziet van de ander of wat de ander doet waar jij vrolijker van wordt. Ze zeggen dat wat je aandacht geeft groeit. Waarom niet beginnen met positieve dingen. Daar kun je niet genoeg van krijgen. Wil je ook graag je dierbaren die waardering geven en wil je het bezegelen met een prachtige vergroting. Tot 14 februari kun je bij mij een fotoshoot van een half uur boeken en dan krijg je er een prachtige vergroting van 30×45 cm bij, kun je blijven genieten van elkaar. Stuur mij een berichtje en we maken een afspraak.

 

Heerlijk ontspannen kinderen op de foto!

saskia van Tooren Geen categorie

Zoek je geen statie portret maar een  foto waar je kinderen tot hun recht komen?

Een tijdje terug kreeg ik de vraag van een klant om haar kinderen te fotograferen. Ze wilde graag foto’s voor de vader van de kinderen maken. De laatste keer dat ze dat had gedaan was niet naar wens verlopen. De kinderen blokkeerden doordat het shirtje recht gevouwen moest worden. Het haar zat in het gezicht en ze moesten nog even wat dichterbij elkaar zitten. Het statie portret was een feit.

Zoek je een foto waar de ontspanning en het plezier vanaf spat?

Ze wilde nu graag een foto waarbij kinderen plezier hadden, ontspannen op de foto stonden. Dat hebben we voor elkaar gekregen. Natuurlijk zet ik kinderen op een bepaalde plek maar ik stel vragen zoals bijvoorbeeld in het geval van Mischa. Wat wil je worden? wat vind je leuk om te doen? en nog meer van dit soort vragen. Hierdoor zijn kinderen meer bezig met de vraag en niet hoe ze op de foto staan. Dit geeft mooie, natuurlijke beelden waarbij het niet erg is dat een haartje niet goed zit. Het plezier moet er vanaf spatten!

Wil je je kind terugzien op de foto?

Na de fotoreportage bewerk ik alle foto’s nauwkeurig. Zo komen iedereen nog beter tot zijn recht en wat leuk om te horen dat deze klant zei dat ze haar eigen kinderen terug zag op de foto’s en de kinderen de fotoreportage als zeer leuk hadden ervaren.  Wil jij ook je kind terug zien op de foto? Stuur mij een berichtje dan maken we een afspraak. Bij een fotoreportage krijg je een GRATIS handtas album cadeau.

Geef een complimentje

saskia van Tooren Geen categorie

Complimentjes krijgen

Vind je het ook zo fijn om complimentjes te krijgen? gegeven door iemand die jou op waarde schat. Hoe fijn is dat!

En hoe graag geef je een complimentje? Doe je dat vaak of vergeet je dat wel eens? Het is zo fijn om het te geven maar ook te ontvangen. Door de waan van de dag kunnen dit soort momenten er weleens bij in schieten. Dat is jammer. Wat zorgt er voor dat je die momenten op zoekt en gebruikt om zo dichter bij elkaar te komen?

Tijd voor elkaar..tijd voor een complimentje

Het helpt om vast moment te kiezen op de dag. Als het eenmaal in je systeem zit dan is dat een heerlijk verwenmomentje. Lekker als je op de bank zit of misschien wel net voor je gaat slapen.

Niet alleen die complimentjes zorgen er voor dat je dichter bij elkaar komt ook tijd besteden om stil te staan welke mooie momenten jullie samen hebben beleefd. Op welke momenten je er voor elkaar bent geweest en wat je zo mooi vindt aan elkaar. Vragen en antwoorden waar je warm van wordt en je je geliefd voelt. Wil je ook tijd voor elkaar? Tijd om complimentjes te geven aan elkaar? Tijdens een fotoshoot creëer ik deze momenten waardoor je met een heerlijk gevoel terugkijkt als je de foto’s ziet. Geef mij een berichtje en we maken een afspraak. Nu een GRATIS handtas fotoalbum bij de fotoshoot.

Weet je nog….Deze zin zorgt voor hilariteit en mooie herinneringen

saskia van Tooren Geen categorie

Weet je nog….

Als je deze zin hoort dan ga je er even goed voor zitten want dan komt de familie blooper van de eeuw naar de oppervlakte. Want elke familie kent ze wel. Gebeurtenissen die zijn beleefd met ietwat gène maar die, naarmate de tijd verstrijkt, steeds leuker worden en terugkerend van karakter zijn omdat ze zorgen voor grote hilariteit bij de toehoorders of degene die het heeft ondergaan.

Mooie herinneringen

Is niet om naar toe terug te gaan maar geeft wel een kijkje in ieders herinneringen. Wat de één niet meer weet, rakelt de andere op en zo krijg je een prachtige kettingreactie van oja’s en weet je nog in die goede oude tijd. Wat is er nu leuker om er genietend tussen te zitten, luisterend naar de enthousiaste verhalen van de mensen om je heen…niets toch.

Wil jij dat ook beleven?

Wat nou als je dat doet voor de camera? Wat gebeurt er dan? De herinneringen worden opgehaald en er komt een reeks aan reacties naar boven van iedereen. Deze heerlijk spontane reacties zorgen voor prachtige fotomomenten. Momenten om later aan terug te denken waardoor er weer een weet je nog..moment is geboren.

Stuur mij een berichtje en jouw weet je nog…momenten leg ik vast op de gevoelige plaat.

 

Je kind ontspannen op de foto zoals zichzelf?

saskia van Tooren Geen categorie, portfolio, zo werk ik

Ontspannen op de foto

Wat zijn de mooiste foto’s die jij hebt van je kinderen? Zijn dat dat de foto’s dat ze poserend op de foto staan of zijn dat de momenten die je pakt als ze niet op je letten? Op welke foto komt je kind tot zijn recht? Waar zie je je kind zoals je het ziet gedurende de dag? Dat zijn toch die momenten waar je kind ontspannen en relaxed zijn dag beleeft? Deze ontspanning is een cruciaal onderdeel om te zorgen voor die WAUW foto. Houdt je camera bij de hand en maak van te voren een testfoto om zo te zien of je instellingen goed zijn. Als het moment suprême er dan aan komt hoef je alleen maar te klikken en voilà, daar is het moment waar je op hebt gewacht!

Afwisseling is belangrijk

Kinderen hebben een korte spanningsboog waar je als fotograaf rekening mee houdt. Als je graag foto’s wilt maken van je kinderen in een bepaalde setting is het belangrijk om dat te onthouden. Zorg dat alles om de kinderen heen klaar is vòòr je de kinderen klaar laat staan. Dan hoeven kinderen maar kort hun aandacht erbij te houden en heb je veel meer kans op een goed resultaat.

Spelletjes geven het extraatje

In plaats van kinderen op een vaste stek te zetten kun je ook spelletjes doen en opdrachten geven. Kinderen geven op de vraag ‘Wie is de sterkste?’ graag allemaal ja als antwoord. Heb je gelijk gelegenheid tot ene spelletje. Wie is dan de sterkste? laat eens zien. En daar heb je de gelegenheid om prachtige ontspannen foto’s te maken waarbij kinderen zichzelf zijn en laten zien. Mooier kan je foto niet worden!

Wil je ook je kinderen ontspannen, als zichzelf  op de foto geef mij een berichtje en we maken een afspraak.

 

 

Hoe ga je stralend het nieuwe jaar in met je partner?

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Wat zorgt er voor dat jij straalt?

Wat een leuke jurk heb je aan! Dat heb je goed gedaan! Zo’n complimentje geeft je een goed gevoel. Je gaat rechter op lopen, je begint te lachen en voelt je beter.

Complimenten geven het gevoel van zelfwaardering en benadrukken wat goed gaat. De uitspraak ‘wat je aandacht geeft groeit’ past daar zo mooi bij. Dat gun je iedereen!

Hoe geef je elkaar een compliment?

In je omgeving heb je vast mensen die het complimenten geven als een tweede natuur doen.  Je staat er naast en denkt; dat had ik ook wel kunnen zeggen! Wil je het complimenten geven meer eigen maken dan kun je beginnen met het elke dag uitdelen van een aantal complimenten aan de mensen om je heen. Een compliment is concreet en gaat over een eigenschap of actie van een persoon. Vertel ook waarom je het waardeert en wat het met jou doet. Dat maakt een compliment gemeend en oprecht.

Een compliment ontvangen

Een compliment geven kan dan lastig zijn, het ontvangen van een compliment kan net zo moeilijk zijn. Want hoe ontvang je nu een compliment waar een ander moeite voor doet? De belangrijkste dingen zijn luister met aandacht naar het compliment, zeg dank je wel en geniet van het moment!

Zo laat ik jullie stralen

Complimenten gebruik ik graag tijdens het fotograferen. Ik maak complimenten maar nog liever laat ik jullie elkaar complimenten geven. Jullie kennen elkaar en weten die complimenten te geven waar de ander van gaat stralen. En dit stralen leg ik vast, beter kan niet!

Dus wil je elkaar ook laten stralen geef mij een berichtje en samen zorgen we er voor dat jullie stralend het nieuwe jaar in gaan!