Knuffel de knuffel

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Knuffel elkaar

Wat kan dat toch heerlijk voelen, een knuffel! De armen van een ander om je heen, je stevig tegen een ander aangedrukt voelen. Hoe lekker is dat! Dat gevoel van waardering niet in woorden, maar in daden. Daar groeit een mens van en laat je heerlijk thuiskomen. Wat voor knuffelmens ben jij?

Manieren van knuffelen

Iedereen heeft zijn eigen manier van knuffels geven. De één houdt van een stevige korte knuffel, terwijl de ander liever de hele dag door knuffelt. Kinderen zijn, voor mij, kampioen knuffels geven. Wat wordt ik warm van binnen op het moment als ik opeens twee armpjes om heen gedrukt voel worden en ik achter mij hoor: ‘mam, even een hele dikke knuffel’. Dat is niet alleen een heerlijk gevoel als ze klein zijn, ook als je kinderen tiener en volwassen zijn is een knuffel een heerlijk moment om van te genieten.

Knuffel de knuffel

In mijn fotografie vindt ik het een heerlijk moment om knuffels vast te leggen. Bij jonge kinderen is het doen van de hamburger een leuk knuffelspel. De kinderen worden opgetild door de ouders en de ouders drukken de ruggen van de kinderen tegen elkaar zodat er een hamburger ontstaat. Kinderen vinden dat een fantastisch moment. Maar ook volwassen kinderen kunnen hier van genieten. Dan noem ik het knuffel de knuffel. De ouders laat ik elkaar beetpakken en daarna geef ik de kinderen de opdracht om hun ouders knuffel te knuffelen. Wat een fijn moment is dat! Even weer die genegenheid uitstralen naar elkaar door zo’n lekkere, warme knuffel.

Wil je ook dat gevoel ervaren? Stuur een berichtje en we maken een afspraak.

 

Knuffel de knuffel