Op zoek naar de schat

saskia van Tooren portfolio, zo werk ik

Vakantie gaat gepaard met heerlijk luieren, fietsen lekker eten en vooral veel leuke dingen doen.

Al een paar jaar komt een vriendenstel bij ons op de camping voor een weekend. Gegarandeerd mooi weer als we bij jullie op de camping komen ( in Nederland) zeiden ze en verdraaid, dit jaar hebben ze weer gelijk gekregen.

Dit vriendenstel is helemaal weg van geocaching . Of te wel het schat zoeken met een gps apparaat  Al verschillende keren zijn we op pad gegaan om te gaan schat zoeken en ook deze keer waren er schatten te vinden in de omgeving van onze camping.

In het plaatsje Kessel was een multicache te vinden. Dat betekent dat je de coördinaten krijgt van een aantal plekken waar een schat te vinden is. Bij elke gevonden schat teken je in het logboek dat je de schat gevonden hebt en wanneer. Bij een multicache krijg je een extra cijfers waardoor je de laatste plek kunt vinden waar een schat ligt.

De kinderen maakten er een sport van om als eerste de schat te vinden. Al zijn wij, volwassenen, ook erg fanatiek. Het vinden van een schat is een vak apart. Ons vriendenstel zit al helemaal in de aanwijzingen en zien ook gelijk waar een schat kan liggen. Dit kan bijvoorbeeld onder een grote kei zijn maar ook naast de poot van een bankje in de grond, een grote schroef of verstopt in een kaars in een portiek met de omschrijving ‘het licht erachter’.

Deze ronde liepen we dus door het pittoreske Kessel, langs de maas en eindigden bij de burcht van Kessel. Op de ruïne hebben ze een nieuw raadhuis gebouwd. Onderaan de trap hebben ze van die kleine kelders en de extra aanwijzingen leidden naar één van de kelderdeurtjes en met de gevonden cijfers konden we het slot open krijgen en zie daar…..een echte schat.

De kinderen vonden het helemaal fantastische en glunderden van oor tot oor met al dat moois wat er in de schatkist te vinden was.

Het leuke voor kinderen is dat je naast het schrijven van het logboek ook een speeltje eruit mag halen en er speeltjes of travel bug (deze gaat de hele wereld over) in mag doen.

Een geslaagde middag waarbij ik iedereen op een heerlijk ontspannen manier kon fotograferen.

Is het jou  nu niet gelukt om zo’n leuke foto te maken van jouw schatten in de vakantie. Neem dan contact met mij op en ik zorg er voor dat ze alsnog op de foto komen zoals ze zijn, mooi!