Wat zijn jouw toekomstdromen?

saskia van Tooren Geen categorie

In het moment

De waan van de dag kan er voor zorgen dat je dagen voorbij vliegen en er, voor je het weet, alweer een week voorbij is. Heb je dan het gevoel dat je in het moment hebt gestaan, hebt genoten van die momenten die er toe doen? Of zorgde diezelfde waan er voor dat je het zag maar niet voelde. Hoe herkenbaar is dit voor je? Het zou zo fijn zijn als je nog wat meer in het moment gaat zitten waardoor je de  nog meer de waarde kan voelen van een mooi moment, je nog meer deelgenoot wordt in plaats van toeschouwer.

Vooruit kijken

Hoe doe je dat dan? Hoe zorg je er voor dat je deelgenoot wordt, steractrice van je eigen levensfilm? Sta gewoon eens stil! letterlijk en figuurlijk. Sta stil bij je spelende kinderen. Bij die mooie zonsopgang of zonsondergang. Of bij dat verhaal wat je lief je vertelt. Sta stil bij wat je hebt, waar geniet jij van? Waar wordt jij gelukkig van? Doe het nu en wacht niet tot morgen!

Mag je dan helemaal niet meer vooruitkijken of terugkijken?

Toekomst

Natuurlijk wel, koester die mooie herinneringen die jullie hebben, ze zijn belangrijk. Ook het vooruitkijken en dromen wat de toekomst jullie brengt is waardevol. Daarom stel ik deze vraag ook graag. Waar zie je je staan over vijf jaar? Vertel het elkaar, het levert zulke mooie momenten op. Momenten die ik mag vastleggen. Jouw moment wil ik ook graag vastleggen. Stuur mij een berichtje en we maken een afspraak.

Waar staan jullie over 5 jaar?