Je kind ontspannen op de foto zoals zichzelf?

saskia van Tooren Geen categorie, portfolio, zo werk ik

Ontspannen op de foto

Wat zijn de mooiste foto’s die jij hebt van je kinderen? Zijn dat dat de foto’s dat ze poserend op de foto staan of zijn dat de momenten die je pakt als ze niet op je letten? Op welke foto komt je kind tot zijn recht? Waar zie je je kind zoals je het ziet gedurende de dag? Dat zijn toch die momenten waar je kind ontspannen en relaxed zijn dag beleeft? Deze ontspanning is een cruciaal onderdeel om te zorgen voor die WAUW foto. Houdt je camera bij de hand en maak van te voren een testfoto om zo te zien of je instellingen goed zijn. Als het moment suprême er dan aan komt hoef je alleen maar te klikken en voilà, daar is het moment waar je op hebt gewacht!

Afwisseling is belangrijk

Kinderen hebben een korte spanningsboog waar je als fotograaf rekening mee houdt. Als je graag foto’s wilt maken van je kinderen in een bepaalde setting is het belangrijk om dat te onthouden. Zorg dat alles om de kinderen heen klaar is vòòr je de kinderen klaar laat staan. Dan hoeven kinderen maar kort hun aandacht erbij te houden en heb je veel meer kans op een goed resultaat.

Spelletjes geven het extraatje

In plaats van kinderen op een vaste stek te zetten kun je ook spelletjes doen en opdrachten geven. Kinderen geven op de vraag ‘Wie is de sterkste?’ graag allemaal ja als antwoord. Heb je gelijk gelegenheid tot ene spelletje. Wie is dan de sterkste? laat eens zien. En daar heb je de gelegenheid om prachtige ontspannen foto’s te maken waarbij kinderen zichzelf zijn en laten zien. Mooier kan je foto niet worden!

Wil je ook je kinderen ontspannen, als zichzelf  op de foto geef mij een berichtje en we maken een afspraak.